تاسیسات و تهویه مطبوع تجاری و صنعتی در استان گیلان، موتورخانه در رشت و گیلان تاسیسات و تهویه مطبوع تجاری و صنعتی در استان گیلان، موتورخانه اداره رشت تاسیسات و تهویه مطبوع تجاری و صنعتی در استان گیلان، هوشمندسازی موتورخانه در رشت تاسیسات و تهویه مطبوع تجاری و صنعتی در استان گیلان، موتورخانه هوشمند در رشت تاسیسات و تهویه مطبوع تجاری و صنعتی در استان گیلان، موتورخانه در گیلان

طراحی و اجرای موتورخانه




موتورخانه هر واحد ساختمانی، صنعتی و یا مجتمع بزرگ تجاری، قلب تپنده آن است و برای اجرا و راه‌اندازی آن نیاز به تجربه و دانش فنی و مهندسی می باشد. از جمله تخصص ما در زمینه موتورخانه، نصب اجزای موتورخانه مانند مشعل، دیگ، منبع آب سرد و گرم، طراحی و انتخاب و اجرای برج خنک کننده، لوله‌کشی و نصب شیرآلات موتورخانه، تخمین بار حرارتی ساختمان و تهیه نقشه های مهندسی است.







كنترل هوشمند

در حال حاضر جهت تنظیم دمای آب مورد نیاز گرمایش و مصرفی ساختمان در موتورخانه از ترموستات‌های معمولی استفاده می‌شود كه قابلیت تنظیم توسط متصدی موتورخانه بر روی دمای دلخواه را دارند و بر اساس نقطه تنظیم شده نسبت به خاموش و راه اندازی كردن مشعل‌ها اقدام می‌كنند، از معایب اصلی این ترموستات‌ها عدم واكنش در اثر تغییرات هوای بیرون و همچنین وضعیت عملكردی در ساعات مختلف شبانه روز می‌باشد. در صورت افزایش دمای هوای محیط -كه مسلماً گرمای مورد نیاز ساختمان كاهش می‌یابد- موتورخانه با دمای بالا كار می‌كند و گرمای بیشتر از حد مورد نیاز وارد ساختمان می‌شود كه عملاً بدون استفاده به هدر می‌رود. همچنین در ساختمان‌های اداری در هنگام شب نیز موتورخانه به فعالیت خود و تولید گرما ادامه می‌دهد. جهت رفع این مشكل، استفاده از سیستم‌های كنترل هوشمند موتورخانه با قابلیت برنامه‌ریزی ساعتی و هفتگی و همچنین مجهز به حسگر دمای محیط، توصیه می‌گردد. این سیستم كه دارای چند حسگر در محیط خارج، لوله خارجی آب از دیگ، مشعل‌ها و دیگ‌ها می باشد، با اندازه‌گیری دمای محیط، دمای آب گرم مورد نیاز ساختمان را (با خاموش یا روشن كردن مشعل‌ها) طوری تنظیم می‌كند كه آب گرم مورد نیاز ساختمان تامین شود. در حقیقت با این روش، انرژی گرمایی متناسب با نیاز ساختمان تولید می‌شود و از تولید گرمای اضافی جلوگیری می‌گردد. از مزایای دیگر سیستم‌های كنترل هوشمند موتورخانه قابلیت برنامه‌ریزی آن‌ها می‌باشد و می‌توان از این طریق برنامه‌كاری ساختمان را مشخص كرد و در این صورت موتورخانه فقط در مواردی كه افراد در ساختمان حضور دارند و یا مواردی كه نیاز است، راه‌اندازی می‌شود. در این صورت در روزها و در زمان‌هایی كه ساختمان (معمولاً ساختمان‌های اداری و تجاری) خالی از سكنه است، موتورخانه خاموش بوده و صرفه جویی قابل ملاحظه‌ای در مصرف سوخت و هزینه‌های مربوطه ایجاد می‌شود.

دلایل اتلاف انرژی در موتور‌خانه‌ها

• عدم تناسب ظرفیت حرارتی دیگ با مشعل
• مناسب نبودن مشعل (عدم تنظیم درست و در برخی موارد پایین بودن راندمان)
• مناسب نبودن دیگ (عدم عایق‌بندی و وجود رسوب در داخل پره ها)
• مناسب نبودن دودكش و طراحی غلط لوله‌كشی
• عدم انطباق ظرفیت حرارتی موتور‌خانه با بار حرارتی ساختمان
• عدم تنظیم صحیح ترموستات